Top

Wat is reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie is een natuurlijke en veilige behandelwijze voor jong en oud. Een wetenschap die zich bezig houdt met reflexzones op o.a. voeten, handen en oren. Deze reflexzones corresponderen met organen, klieren, weefsels en andere lichaamsdelen. Middels specifieke massagetechnieken wordt de bloeddoorstroming in het lichaam bevordert, het zenuwstelsel gekalmeerd en afvalstoffen afgevoerd. Na een behandeling voel je een diepgaande ontspanning. Hiermee krijgen lichaam en geest ruimte voor herstelprocessen. Er kunnen tijdens en na een behandeling reacties ontstaan. Deze duren niet langer dan 24-48 uur en laten zien dat het lichaam aan de slag is om in balans te komen.

Effecten: pijnstillend, ontspannend, ruimte voor vertering, rust in het hoofd, energie stromend.

Reflexzonetherapie kan prima ingezet worden als een aanvullende en ondersteunende therapie, bijvoorbeeld aanvullend op fysiotherapie en reguliere medische behandelingen.

Wanneer zet je reflexzonetherapie in?

Bij klachten

Reflexzonetherapie kan ingezet worden bij acute klachten en chronische klachten. Middels het intakegesprek en voetdiagnostiek wordt de koers bepaald. De therapie is altijd op maat en de reacties op de behandelingen verschillen van persoon tot persoon.

Preventief

We leven in een tijd van hollen en multitasking, waarbij we vaak veel in ons hoofd bezig zijn. To do lijstjes, afspraken, piekeren en zorgen. Hierbij willen we -het goed voor jezelf zorgen- nog weleens uitstellen. De eerste signalen van disbalans worden gemist of weggewuifd. Totdat klachten zich manifesteren en invloed krijgen op het dagelijks leven.
Met reflexzonetherapie wordt je je (meer) bewust van welke signalen van disbalans voor jou kenmerkend zijn en pak je ze aan voordat ze zich manifesteren of verergeren.
Daarbij is de behandeling een moment voor jezelf, waarbij je alleen maar hoeft te ontvangen. 

Bij stress

Er is een verschil tussen acute stress en langdurige stress. Acute stress is een tijdelijkheid, waarna lichaam en geest zich snel weer kunnen herstellen. Is je lichaam en geest echter een te lange tijd in een constante paraatheid, dan is er geen ruimte voor herstel.
Stress is van invloed op de verschillende niveau’s.  Als je langdurig uit balans bent op het mentale niveau (bv. angsten, piekeren) kan dit uiteindelijk leiden tot emotionele disbalans (bv. somberheid, huilen of woede). Dit kan weer leiden tot lichamelijke (pijn)klachten en ziektes.
Deze negatieve spiraal doorbreken kan lastig zijn en de weg naar herstel kan soms erg lang lijken.
Met reflexzonetherapie wordt je lichaam aangezet om ontspanning toe te laten.  Hierdoor ontstaat ruimte om het tij te keren. Voetreflex biedt goede resultaten in een sneller herstel.

Bij zwangerschap en bevalling

Zwangerschap is een ingrijpende periode in het leven van een vrouw, die gepaard kan gaan met allerlei ongemakken. Reflexzonetherapie is dan als natuurlijke behandelwijze een gewenst alternatief om deze ongemakken te verminderen of te laten verdwijnen. Denk hierbij aan klachten als misselijkheid, vermoeidheid, blaasontsteking, hoge bloeddruk, rugpijn, maagzuur, oedeem, obstipatie, emotionele en hormonale klachten, enz.
Daarnaast is reflexzonetherapie ook tijdens de zwangerschap een prettig preventief middel. De weerstand is tijdens de zwangerschap namelijk zwakker, waardoor het langer kan duren voordat bijvoorbeeld een verkoudheid afneemt. Met behulp van reflexzonetherapie wordt de algehele weerstand verhoogd en de doorbloeding in het lichaam geoptimaliseerd. En dit komt de hele zwangerschap ten goede.
Na de bevalling kan reflexzonetherapie bijdragen aan een sneller herstel, zowel van het leveren van de fysieke inspanningen als het in balans brengen van de hormonale schommelingen.

Voor baby’s en kinderen

Baby’s en jonge kinderen zijn heel ontvankelijk voor reflexzonetherapie en een behandeling is vaak snel effectief. Reflexzonetherapie kan ondersteunend zijn bij veel voorkomende problemen bij baby’s, zoals veel huilen, darmkrampjes, doorkomen van tandjes, slaapproblemen, verkoudheden en allergieën.
Massage vanaf jonge leeftijd helpt opgroeiende kinderen bij hun ontwikkeling. Door lichamelijk contact wordt het lichamelijke, emotionele en relationele deel versterkt. Reflexzonetherapie ondersteunt dus ook bij het omgaan met o.a. hooggevoeligheid, faalangst en concentratieproblemen.

Een greep uit de klachten waarvoor je onze therapie inzet

Hoofdpijn en migraine

Spijsverteringsklachten

Allergieën en intoleranties

Bij het ontzwangeren

Overgangsklachten

Reumatische klachten, fibromyalgie

Stress & burn-out

Geheugen en concentratieproblemen

Vermoeidheid

Angst en depressie

Slaapproblemen

Nierstenen en galstenen

Ontstekingen

Verkoudheid

Rouwverwerking

Meer info of reserveren?