Top

Wie ben ik?

Ik ben Kim Henst. Ik woon, werk, studeer en leef in Eindhoven. Ruim 10 jaar geleden kwam ik in mijn baan als opbouwwerker in buurten een reflexzonetherapeute tegen. Spontaan zat ik binnen mum van tijd bij haar in de stoel. Ik was direct gepakt door wat je aan voeten kan aflezen en het effect dat een behandeling had. Er was geen enkele twijfel... ik schreef me in voor de opleiding Reflexzonetherapie en 3 maanden later zat ik in de schoolbanken. Inmiddels voer ik alweer enige jaren mijn praktijk. Én heb ik een 2e beroepsopleiding met succes afgerond; orthomoleculaire therapie. Ik investeer dus mijn tijd fulltime aan mijn praktijk. Deels voer ik praktijk aan huis en deels met een team van zorgverleners bij LEIN in Son & Breugel.

Een overzichtje van waar ik me zoal mee bezig heb gehouden:
2003-2007 HBO Social studies
2011-2015 HBO Reflexzonetherapie
2013-2015 Medische Basiskennis
2021-2022 HBO Vitakin Plus Therapie: leefstijl- en orthomoleculaire therapie, analytische kinesiologie

Specialisaties:
2019 Biografische levensfasen, Vrouwenklachten, Aromatherapie.
2020 Effect van chronische stress op je lijf, Neurotransmitters profielbepaling, Herstel met reflexologie na Corona, Emoties tijdens en na Corona.
2021 Fibromyalgie, Cranio-Sacraal reflexmassage, Hormoonspecialist: Overgang & Stress, Oorzaken en herstel van slaapproblematiek.

In reflexzonetherapie en orthomoleculaire therapie heb ik mijn passie gevonden. Via de voet kan ik volledig op jou afstemmen, voelen waar de blokkades zitten, balanceren en jou in je kracht zetten. Ik kwam de afgelopen jaren soms in contact met mensen, die mij een enorm complexe klachtenpatroon lieten zien. Ik voelde de ambitie en drive om te achterhalen wat er aan de hand is. Dat heeft de aanzet gegeven om de opleiding tot orthomoleculair therapeut te volgen. Dit geeft me ontzettend veel inzicht in lichaamsprocessen, waar het misgaat en welke voedingsstoffen nodig zijn om te herstellen.

Ik ben analytisch sterk en tegelijkertijd intuïtief en gevoelig. De combinatie van kennis en intuïtie komt in mijn behandelingen tot uiting. ‘Je voeten liegen niet’, zeg ik weleens gekscherend. Ik hoor vaak van mensen dat ze verbaasd zijn hoeveel je kan aflezen van voeten. Op mijn beurt vind ik het schitterend om te merken dat mensen nieuwe of herkenbare inzichten over zichzelf opdoen.

reFlex & Flow jij al? Welkom in mijn praktijk!

Wie ben ik?

Ik ben Kim Henst. Ik woon, werk, studeer, leef al 20 jaar in Eindhoven. Ik kan enorm genieten van de kleine dingen in het leven, de natuur en prettig gezelschap. Het leven is als een puzzel, die zich langzaam aan laat leggen. Soms moet ik mijn puzzel even opzij leggen, omdat ik het volgende stukje niet meer zie. Herken je dat? Dan zit je er zo met je neus bovenop. Dan is het fijn om weer perspectief te krijgen, soms lukt dat alleen, soms met behulp van een ander. Die bewustwording, zelfontplooiing, persoonlijke ontwikkeling, dat zijn mijn drijfveren.

Als je dit nu leest, dan is dat wellicht helemaal niet interessant voor je. Wil je gewoon weten welke opleiding ik heb gedaan en waarom jij in het oerwoud van reflexologen nu juist bij mij aan het goede adres zou zijn. Ik kan dat eigenlijk maar deels bepalen, want naast alle objectieve zaken; wat voel jij dat nodig is? Bij wie voel jij je prettig? Ook dat is onderdeel van de goede keuze maken.
Maar vooruit, de objectieve zaken, komt ie:

In 2015 ben ik afgestudeerd van de 4 jarige beroepsopleiding Reflexzonetherapie aan het ANZN te Eindhoven. Daarnaast heb ik mijn diploma medische basiskennis bij het CAM instituut behaald. Deze opleidingen volgde ik, terwijl ik werkzaam was in het welzijnswerk. Vaste contracten werden weinig gegeven, waardoor ik telkens mijn baan verloor. Hierdoor heb ik in 2019 besloten om vol voor mijn praktijk te gaan.
Inmiddels heb ik al diverse specialisaties gedaan: Stress & Burn-out, Vrouwenklachten, Slaapproblemen, Emotionele problemen, Biografische levensfasen. En in 2021/2022 heb ik de beroepsopleiding orthomoleculaire therapie afgerond. Ik hou gewoon van leren!

In reflexzonetherapie heb ik mijn passie gevonden. En ook mijn aarding. Jarenlang heb ik geworsteld met bij mezelf blijven en me gegrond voelen. De valkuilen van hooggevoeligheid ken ik al te goed, en met vele tools heb ik geleerd dit als kracht te benutten. Via de voet kan ik volledig op jou afstemmen, voelen waar de blokkades zitten, balanceren en jou in je kracht zetten. Mijn jarenlange ervaring in zorg & welzijn ondersteunt me daarin.  Ik geef tijdens mijn behandelingen ook veel aandacht aan de holistische uitleg en voeding- en leefstijladviezen.

Ik ben analytisch sterk en tegelijkertijd intuïtief en gevoelig. De combinatie van kennis en intuïtie komt in mijn behandelingen tot uiting. ‘Je voeten liegen niet’, zeg ik weleens gekscherend. Ik hoor vaak van mensen dat ze verbaasd zijn hoeveel je kan aflezen van voeten. Op mijn beurt vind ik het schitterend om te merken dat mensen nieuwe of herkenbare inzichten over zichzelf opdoen.

reFlex & Flow jij al?
Welkom in mijn praktijk!