Top

Dagretraite ‘Re-Connect & Flow’
Groepsgrootte 4-6 personen

Ben jij er ook aan toe om een dag te ontladen van alle stress en spanning in het leven? Wil je jezelf opladen in de natuur? Een connectie vanuit je hart maken, je te bevrijden van de zware energie die nu heerst?

Op een unieke locatie in de natuur gaan we in verbinding met onszelf en met elkaar. In en rondom de cottage vinden we rust en ruimte. (Foto hierboven is onderdeel van de locatie)

In het programma gaan we samen op reis. Ons startpunt is ons hoofd, waarna we afreizen naar ons lichaam. We komen uit bij ons hart en ervaren hoe je jezelf vanuit het hart kunt helen. Er is aandacht voor voeding voor de ziel en voeding voor je lijf. We zullen ervaren waar onze benen ons brengen. En eindigen bij de voeten, vanwaar heling compleet maakt. Een dag om jezelf te ont-moeten!

Wat kan je allemaal verwachten tijdens deze dag?

  • Ontvangst, in het hier-en-nu aankomen, met meditatie, visualisatie, pranayama.
  • Sessie op de heide vanuit quantum physics; intentie en compassietraining, begeleid door oefeningen uit reflexologie, yoga en pilates.
  • Gezonde (deels) biologische en ayurvedische lunch
  • Gehele dag kruidenthee, gezuiverd water en waterkefir
  • Informatie over ayurvedische voeding en recepten
  • Individuele voetreflexmassage of cranio-sacrale massage
  • Dynamische meditatie geïnspireerd op Qi Gong and Classical Indian Dance
  • Met volle aandacht wandeling door de natuur
  • Voldoende gelegenheid om te ontspannen en zelfs de mogelijkheid voor een duik in de nabijgelegen zwemvijver incl. douches

Wanneer?
Vrijdag 7 mei (VOL)
Vrijdag 14 mei
Zaterdag 15 mei (nog 2 plaatsen beschikbaar)
Van 10.00 tot 18.00 uur, Grote Heide – ongeveer 10 km vanaf Eindhoven

We kiezen er bewust voor om in kleine groepjes te werken. Deze rust en persoonlijke aandacht biedt in ons programma de meest ideale voedingsbodem voor een diepgaande verbinding met jezelf en elkaar als groep.

Jouw investering?
€125,- p.p., alle bovenstaande activiteiten en eten/drinken gedurende de gehele dag is inbegrepen.

Opgave via het contactformulier op de website. Je krijgt een bevestiging met alle benodigde gegevens per email. Check eerst je spambox, indien je binnen 2 werkdagen geen reactie hebt ontvangen. Twijfel je nog, dan bel of mail me gerust om je vragen aan me voor te leggen.

Wie zijn je begeleiders op deze dag?
Kim Henst, reflexoloog en expert HSP en hartshealing. Lees meer over mij onder het kopje: Over reFlex& Flow.

Jennifer Moiles, expert in Traditional Chinese Medicine, ayurveda, cranio sacraal therapie en bewegingskunsten. Tevens grondlegger van The Red Tent Community in Eindhoven.

Aanvullende opties op de dagretraite

Neurotransmitterprofielbepaling

Neurotransmitters zorgen voor de communicatie in de biochemie van je lichaam. Stress, leefstijl en voor jou verkeerde voeding kunnen verstoringen veroorzaken. Dit kan velerlei klachten geven, zowel fysiek als mentaal. Denk aan: onrust, vermoeidheid, somberheid, gebrek aan concentratie en helderheid, spijsverteringsklachten, slaapproblemen, etc.

Het onderzoek geeft inzichten in jouw neurobiochemische constitutie en eventuele verstoringen. Op basis van de uitslag worden adviezen gegeven over leefstijl, voeding en suppletie om de oorspronkelijke balans van neurotransmitters te herstellen. Ook geeft het je meer inzicht in wie je bent en waarom je dingen doet, zoals je die doet.

De profielbepaling is een test die bestaat uit stellingen. Je maakt die vooraf aan de dagretraite. Tijdens de dagretraite ontvang je van mij een persoonlijk rapport met de uitkomsten, die we naar wens met elkaar kunnen bespreken in een 1 op 1 moment.

De kosten zijn additioneel en bedragen €50,-.
Hiervoor krijg je dus:
– de test per email toegestuurd
– het interpreteren van jouw persoonlijke testscores
– het opmaken van het rapport
– en een eventuele nabespreking

Gepersonaliseerde massage olie

Een gepersonaliseerde massage olie 30 ml op basis van hoogwaardige druivenpitolie of amandelolie (naar keuze). Indien je voor deze optie kiest, dan stuur ik je vooraf per mail een aantal vragen. Op grond van jouw antwoorden kies ik de best passende etherische oliën uit. Met alle ingrediënten stel ik een massage olie voor jou samen. Je krijgt dit aan het einde van de dagretraite mee naar huis, en zoals ik wel eens vaker doe, zit er vast nog wel een verrassing of 2 bij…

Additionele kosten 15 euro

Zuur base balans producten

Bij de geboorte bestaat ons lichaam voor 70% uit water en 30% uit sporenelementen en mineralen. Naarmate we ouder worden, nemen deze hoeveelheden af. Wist je dat het lichaam na het 40ste levensjaar al voor de helft uit zure afvalstoffen kan bestaan?

Voeding, stress, medicijnen, overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen die uw lichaam moet afvoeren om de zuurgraad van het bloed in evenwicht te houden. Het afvoeren gaat via de nieren, de longen en de huid. Huidige leefgewoontes zorgen er echter vaak voor dat de hoeveelheid afvalzuren die dagelijks in het bloed vrijkomt, te groot is om via de normale uitscheidingsorganen het lichaam te verlaten. Het lichaam slaat de zuurresten dan op in het lichaam. Tegelijkertijd kunnen mineralen en spoorelementen niet goed meer worden opgenomen in onze cellen. Hierdoor kunnen gezondheidsrisico’s ontstaan, zoals gewrichts- en spierpijn, hoge bloeddruk, ontstekingen, vermoeidheid, maag- en darmproblematiek. etc.

Tijdens de dagretraite kan je kennis maken met producten die de zuur-base balans herstellen. Dit komt ook terug in de voeding en informatie over voeding. Ons water is via een meerlagenfiltersysteem gefilterd, geremineraliseerd en alkalisch gemaakt.

Een greep uit de klachten waarvoor je onze therapie inzet

Hoofdpijn en migraine

Maag- en darmklachten

Allergieën zoals hooikoorts

Klachten tijdens en na de zwangerschap

Overgangsklachten

Reuma en fibromyalgie

Stress

Huidproblemen

Vermoeidheid

Emotionele problematiek

Slaapproblemen

Nierstenen en galstenen

Ontstekingen

Terugkerende griepachtige klachten

Spier- of gewrichtsklachten

Meer info of reserveren?